Peuters De Rakkers genieten van voorleesontbijt

Wat is er nog leuker dan allemaal in je pyjama gezellig met elkaar ontbijten? Met elkaar...

Wat is er nog leuker dan allemaal in je pyjama gezellig met elkaar ontbijten? Met elkaar ontbijten in je pyjama en voorgelezen worden natuurlijk! Dat beleefden de peuters van kindcentrum De Rakkers van PIT kinderopvang & onderwijs.

In het kader van de Kinderboekenweek las Annelieke van Daalen, manager kinderopvang bij PIT, de peuters voor uit het prentenboek ‘Kom erbij’ van Milja Praagman. Dit is een kijkverhaal dat gaat over Kit en Pelle en hun vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek 2018. De peuters smulden van de avonturen van Kit en Pelle en van hun overheerlijke ontbijt, samen met hun bedknuffelvriendjes die niet mogen ontbreken als je in je pyjama bent.

Direct vanaf hun geboorte ontwikkelen kinderen hun taal. “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met praten met en voorlezen van je baby en peuter. Voorlezen is belangrijk, in iedere ontwikkelfase van je kind. Kinderen leren zo spelenderwijs de taal, hun fantasie wordt geprikkeld en ze maken kennis met de wereld om hen heen,” benadrukt Annelieke van Daalen. Onderzoek wijst uit dat kinderen die regelmatig worden voorgelezen beter scoren in het onderwijs. “Daarnaast zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Maar voorlezen is en blijft vooral heel erg leuk!”

 

Kindcentrum De Rakkers

Kindcentrum De Rakkers biedt dagopvang voor kinderen van baby tot kleuter. Het is gevestigd aan de rand van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht en is een van de 18 kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs. PIT vindt dat kinderen ontwikkelrecht hebben en dat begint al meteen vanaf de geboorte. Daarom biedt De Rakkers kinderen van 0 tot 4 jaar een veilige, warme en vertrouwde omgeving waar ze spelenderwijs zichzelf en de wereld ontdekken. Binnen, maar ook buiten op de twee patio’s voor de baby’s en dreumesen en het grote speelleerplein waar de peuters heerlijk kunnen spelen. Voor de allerkleinsten zorgen pedagogisch medewerkers die zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van baby’s. Samen met de andere kindcentra van PIT biedt De Rakkers een doorlopende ontwikkellijn en activiteiten die zijn afgestemd op de behoeften van de kinderen van 0 tot 13 jaar. Zo zorgt PIT voor de beste ontwikkelkansen voor ieder kind, van baby tot puber.

 

Kinderboekenweek op De Rakkers(2) Kinderboekenweek op De Rakkers(2)
Kinderboekenweek op De Rakkers Kinderboekenweek op De Rakkers