Daverend applaus voor indrukwekkende Passion4kids

Kippenvel, groots, fantastisch, grote klasse, onvoorstelbaar knap, om stil van te worden...

Kippenvel, groots, fantastisch, grote klasse, onvoorstelbaar knap, om stil van te worden. Zomaar een greep uit de reacties van de ruim 1.500 bezoekers, jong en oud, die de lustrumeditie van Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs meebeleefden. Deze werd opgevoerd door de kinderen van groep 5 tot en met 8 van de christelijke kindcentra De Notenbalk, Het Akkoord en De Rank. Mattie Valk, dj bij Qmusic, was de verteller.

Liefde, verbinding en hoop

De avond begon met de tocht met het verlichte kruis vanaf de Bethelkerk. Veel mensen sloten zich onderweg aan en liepen mee naar het Raadhuisplein. Daar heette Ronald van der Veen, teamleider van De Notenbalk en projectleider Passion4kids, alle bezoekers van harte welkom. Vervolgens was er een eerbetoon aan Netty Mol - vier jaar geleden een van de initiatiefnemers en alle edities de dirigente van Passion4kids - die in januari plotseling is overleden. Daarna nam Mattie Valk het woord en barstte het muziekspektakel los. De kinderen zongen zowel solo als in het koor de sterren van de hemel. Hun zang werd afgewisseld met filmbeelden. Zo werd het Paasverhaal van opoffering, vergeving, liefde, verbondenheid en vooral hoop op een bijzondere manier verteld. Nadat Jezus, gespeeld door Rieks, op het balkon van het gemeentehuis was verschenen, barstte er een daverend applaus los.

Trots

In zijn slotwoord benadrukte Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs, dat Passion4kids het resultaat is van een geweldige samenwerking tussen ouders, vrijwilligers en PIT-collega’s. “Dankzij hun tomeloze inzet en met de steun van de gemeente, de kerken in Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam en alle trouwe, maar ook nieuwe sponsoren is het een indrukwekkende avond geworden. Heel hartelijk dank hiervoor! Ik ben ontzettend trots op de kinderen. Wat een talent hebben ze in huis en wat geweldig dat zoveel mensen daarvan hebben kunnen genieten.” Volgend jaar vindt op woensdag 8 april Passion4kids 2020 plaats. De organisatie van deze zesde editie is in handen van het Heerjansdamse kindcentrum De Rank van PIT kinderopvang & onderwijs.

Passion4kids 2019 Passion4kids 2019
eerbetoon aan Netty Mol eerbetoon aan Netty Mol
het koor het koor
verteller Mattie Valk verteller Mattie Valk
Maria en Jezus Maria en Jezus
Mattie en Pilatus Mattie en Pilatus
Jezus of Barabas Jezus of Barabas
Maria Maria